קינוחים עם ניגודי טעמים מעניינים
קינוחים שמציעים ניגודי טעמים יכולים להיות טעימים ומסקרנים כאחד. קינוחים מהווים חלק חשוב בארוחה שמסתיימת עם ביס מתוק ומפנק
קינוחים שמציעים ניגודי טעמים יכולים להיות טעימים ומסקרנים כאחד. קינוחים מהווים חלק חשוב בארוחה שמסתיימת עם ביס מתוק ומפנק. הקינוחים הטובים ביותר שתוכלו להכין וגם לאכול הם אלו המשלבים בין מרקמים וטעמים שונים, המציעים חוויה קולינרית שונה ומעניינת. במאמר זה נביא לפניכם רעיונות לקינוחים חדשניים ומגוונים שיפתיעו את האורחים שלכם ויקצרו לכם שפע של מחמאות.
מוס דו-שכבתי בשוקולד מריר ולבן: הרמוניה מופלאה
קינוח של מוס הוא קינוח קליל ואוורירי שיכול להיות פשוט מושלם לסיומה של ארוחה דשנה. מוס דו-שכבתי משלב בין שני טעמים המנוגדים זה לזה: שכבה אחת של שוקולד מריר עשיר ושכבה שנייה של שוקולד לבן מתוק ועדין. ביחד השילוב של השניים מייצר חווית טעם מעניינת במיוחד. מי שרוצה ממש להתפנק יכול להוסיף שכבה של קרמבל אגוזים פריך בין שכבה אחת של המוס לשכבה השנייה, או לחילופין לפזר מעל החלק העליון פטל טרי למראה מושך ומרענן.
אם אתם רוצים להכין קינוח נוסף או קינוח שהוא דווקא פרווה בסגנון הזה, המשלב ניגודיות טעמים בין שוקולד לווניל תוכלו להכין עוגת שיש נהדרת בטעמים המוכרים והאהובים. מי שרוצה לשדרג אותה יכול לבזוק מעליה אבקת סוכר או להוסיף לבלילה עצמה אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים, מי שמעדיף יכול לפזר דווקא על חלקה העליון אגוזי פקאן או אגוזי מלך מקורמלים להוספת קראנץ’ וטעם אגוזי עשיר. עוד אפשרות נהדרת היא הכנה של רוטב קרמל עשיר שאותו ניתן לזלף בנדיבות מעל העוגה לאחר האפייה. ולמי שמעדיף שילוב של טעמים חמצמצים נמליץ להוסיף קצפת אוורירית ומעליה פירות יער טריים.
מקרונים בטעמים מנוגדים
מקרונים הם עוגיות צרפתיות עדינות וטעימות המציעות שילוב טעמים מרהיבים ומגוונים. אם אתם רוצים ליצור מקרונים מיוחדים ושונים, תוכלו לשלב טעמי מילוי מנוגדים ולהציע טעמים חדשים ומעניינים. טעמים מנוגדים לדוגמה הם שוקולד מריר בשילוב מילוי לימון חמצמץ, או מילוי של וניל בשילוב מילוי קרמל מלוח גם מקרון בטעמי פטל בשילוב מילוי של קרם בזיליקום עדין. השילובים הללו ביחד עם בצק השקדים האוורירי דורש דיוק בהכנתו כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר! תוכלו להוסיף צבעי מאכל טבעיים שיעניקו לעוגיות גוונים נהדרים ומראה אטרקטיבי במיוחד.
קינוחי שכבות חמוצים ומתוקים יחד
קינוחי שכבות המשלבים בין טעמים של פירות חמוצים ופירות מתוקים, מעניקים להם רעננות מיוחדת. תוכלו להכין שכבה של קרם וניל עשיר עם שכבה של רוטב פירות יער חמצמצים ולאחד את כל הטעמים עם שכבה של ג’לי פסיפלורה מתוק. או להכין קינוח משכבת קרם מסקרפונה עם קוביות מנגו ופירות יער קפואים. גם קינוח שכבות שעשוי משכבת קרם גבינה מתקתקה עם תותים טריים וקצפת מעל יהיה יוצא מן הכלל. מעל הקינוח אפשר להוסיף שכבת קרמבל עוגיות או אגוזים קצוצים מקורמלים בין שכבה לשכבה כדי להעניק לקינוחים גם קראנץ’ טעים.
עוגיות מגוונות - הפתעה בכל ביס
עוגיות שיש להן מילוי כפול מציעות שילוב טעמים מנוגדים אשר לא פעם משלימים בביס אחד קשת של טעמים מעניינים.
תוכלו להכין עוגיות חמאה המשלבות מילוי של שוקולד מריר עשיר עם קרם קפה עדין. תוכלו להכין עוגיות שוקולד צ’יפס נפלאות משלובות עם קרמל מלוח ואגוזי פקאן ליצירת עניין. תוכלו להכין עוגיות סנדוויץ’ עם מילוי של קרם גבינה רכה ודובדבני אמרנה. תוכלו להכין עוגיות שוקולד ולשלב בהן קרם פיסטוק ווניל. מי שרוצה לשדרג את העוגיות יכול להוסיף ציפוי שוקולד עם סוכריות או אגוזים קצוצים.
קרדיט תמונה ל pixabay