חיפוש
 
לדף הבית >>     צרכנות מקומית - ירושלים >>

הנהלת חשבונות: מה חשוב לדעת על דמי הבראה

 

הנהלת חשבונות: כותבת המאמר הינה שולמית נוי, מומחית בהנהלת חשבונות, מנהלת את תחום החזרי המס לשכירים ואחראית על מחלקת הנהלת החשבונות לעצמאים. כל הסוגיות בנושא לדמי הבראה - בטור הבא...

 

"דמי הבראה"=("השתתפות המעסיק בהוצאות הבראה ונופש")=  סכום (קבוע ומתעדכן בחוק) שהמעסיק חייב לשלם לעובדים, רכיב שכר נוסף ונפרד. מענין שלא ניתן לסרב או לותר על קבלת דמי הבראה.

במקור החקיקה, הכסף נועד כהשתתפות/מימון הוצאות הבראה ונופש ב"בית הבראה", זכר לימי תעשייה ועבודת כפיים פיזית, כאשר חופשה בחו"ל היתה חלום רחוק... בעבר נדרשו העובדים להציג קבלות של בית הבראה או נופש כתנאי לקבלת הכספים הללו.

כיום, תשלום דמי הבראה מנותק מן המקור, לפחות באופן חלקי. הכסף ניתן על פי חוק מאד מפורט, לכל עובד. היום העובד אינו חייב להוכיח שימוש במענק.

סכום דמי הבראה מתעדכן מידי שנה בקיץ (בשנת 2024  418 ש"ח ליום לעובד במגזר הפרטי 471.40 ש"ח ליום במגזר הציבורי) ישנם תחומי עיסוק/ועדים שנתפרו להם הסכמים קיבוציים הכוללים סכומים/תנאים משופרים.
דמי ההבראה מחושבים בהתאם לוותק של העובד במקום העבודה, היקף משרתו ומשך העסקתו באותה שנה (כגון חל"ד, חל"ת)
עובד זכאי לדמי הבראה רק לאחר שהשלים את שנת עבודתו הראשונה במקום העבודה (12 חודשים של יחסי עובד-מעסיק). המענק משולם רטרואקטיבית, החל מיום עבודתו הראשון.
בשנה הראשונה יקבל עובד 5 ימי הבראה (5×418 ש"ח)
בשנים 2-3 6 ימים
בשנים 4-10 7 ימים 
וכן הלאה עד 10 ימי הבראה לעובד עם ותק של 20+ שנה.
יש כמה מועדים מקובלים לתשלום דמי ההבראה, על פי החלטת כל מעסיק: בתשלום אחד, תשלומים (שני תשלומים שנתיים עד 1/12 לחודש), ואף חלופה של נופש ממומן במקום כסף.
 
המענק חייב במס הכנסה, ביטוח לאומי (כולל בריאות) אך אינו נספר לטובת פנסיה או פיצויים. זאת גם אם משולם למעשה בצורת "נופש ממומן". 
 
בשנת 2024 תהיה הפחתה של יום אחד של דמי הבראה (לבעלי שכר נמוך עד 6000 ש"ח חצי יום) "עקב המצב". העובד יקבל פחות יום ערך, המעסיק ישלם את מלוא עלות ההבראה לרשויות המס.
מומלץ להקפיד על רישום דמי ההבראה בשורה נפרדת בתלוש, וזאת על מנת לודא תשלום דמי הבראה ולדעת ששולם (לעומת מצב שהמענק "כלול" במשכורת מה שמונע מעקב זיהוי ובדיקה של התשלום).

יש לכם עוד שאלות להנהלת חשבונות - שולמית נוי? כנסו!

המיניסייט שלי

 05226505456

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים