חיפוש
 
לדף הבית >>     שירה רות הרפז, טיפול רגשי, מודיעין >>

כיצד פונים לטיפול רגשי

 

מרגישים שאתם צריכים להתחיל טיפול בתחום הרגשי? חוששים ולא יודעים כיצד לבצע את הצעד הראשון? הטור הבא במיוחד בשבילכם...

 

אני מרגישה שיש לי בלגן ביותר מדי תחומים בחיים שלי וכבר לא מצליחה לטפל בזה לבד. גם שיחות עם חברות כבר לא עוזרות לי להרגיש יותר טוב. נראה לי שאני צריכה ללכת לטיפול אבל חוששת ולא יודעת איך לעשות את הצעד הראשון. האם זה נורמלי ומה אני יכולה לעשות עם הענין הזה?

סוגית ה"בלגן" בכמה תחומים בחיים בו-זמנית אכן עולה בטיפול לעיתים קרובות. את כבר מודעת לצורך שלך לטפל בעצמך וזה מרכיב משמעותי בתחילת תהליך הטיפול. ציינת בשאלתך שכבר ניסית לדבר עם חברות. על אף שלא הרגשת הקלה והקשיים לא נפתרו, עצם העובדה שיש לך חברויות קרובות בהן את יכולה לדבר ולשתף גם בנושאים אישיים מאד וגם בקשיים רגשיים, זו חוזקה משמעותית שתעזור לך בהמשך. 

נראה שהשאלה המהותית שלך היא דוקא עצם הפנייה לטיפול. סביב הענין הזה יש סוגיות רבות. מכיון שלא הגדרת בדיוק ממה את חוששת, אתייחס לסוגיה הנפוצה שקשורה לעצם הענין של "להיות מטופל". הכותרת הזו מלווה עיתים בשאלות כמו:  מה זה אומר עלי אם אני בטיפול? מה יגידו עלי אם ידעו? איך אני אספר לבנאדם זר את מה שעובר עלי? וגם שאלות וחששות מהצעד עצמו - ומה אם היא תענה??? מה אני אגיד לה בשיחה הזו? רבים חוששים מ"להרים" טלפון וממשיכים להסתובב במשך תקופה ארוכה עם החרדות, המועקה והלחצים בלב, הבלגן בראש ומספר הטלפון של המטפלת בכיס... הקושי לפנות לטיפול נורמלי, מוכר ושכיח. 

אז כן, זו שיחה ראשונית בלבד. היא חשובה. בשיחה אפשר לא רק לקבל פרטים אלא גם אפשר לשמוע בה את הקול של המטפל/ת, את טון הדיבור, הקצב, הסגנון. אפשר כבר להרגיש אם נעים לנו לדבר עם האדם הזה.  זו שיחה ראשונית, שיחה של אדם שרוצה להרגיש יותר טוב וכבר הצליח לעשות את הצעד הראשון -  לצלצל ולהגיד: אני רוצה להגיע לפגישות, אני מרגיש.ה שאני צריכה עזרה, או כל ניסוח אחר. עצם ההצהרה בקול על הצורך בעזרה היא צעד גדול. זו לא חולשה! ההפך הוא הנכון -  להצהיר בקול על צורך בעזרה זה צעד שמראה לא רק על מצב של קושי אלא בעיקר על אומץ גדול, על בשלות להיעזר, על היכולת לאפשר לאדם אחר לעזור ובעיקר על מוכנות לקחת אחריות על המצב ולהיות חלק מתהליך השינוי.

כבר דברת עם חברות וספרת להן על הקשיים, כבר התיישבת, ניסחת את הקושי וכתבת כאן שאלה ישירה. אפשר לזהות ש"הבלגן בהרבה תחומים בחיים" כנראה כבר ממש מפריע לך אבל יותר מכך אפשר לזהות שאת כבר ממש בשלה לפנות לטיפול. 

בהצלחה בצעד הבא...ובאלה שאחריו.

שירה רות הרפז

פסיכותרפיה לבוגרים צעירים ומבוגרים, הנחית קבוצות, הדרכה והרצאות

יש לכם עוד שאלות לשירה רות הרפז פסיכותרפיה? כנסו!

https://shirarutherapy.co.il/

052-2784639

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים