חיפוש
 
לדף הבית >>     גוף ונפש >>

אלטלנה 2018: הפילוג גורם לנו לשקוע

 

”אחיי, אליכם אני קורא: אל תרימו יד על אח. רק לא מלחמת אחים!”, זעק מפקד האצ”ל מנחם בגין לחייליו כשדמעות חונקות את גרונו

 

סיפורה של האונייה "אלטלנה" היה אחד מהאירועים הטעונים ביותר בתולדות המדינה, ואותותיו ניכרים עד עצם היום הזה. אלטלנה הייתה אוניית נשק ולוחמים שהובאה לארץ על ידי ארגון האצ"ל, כחודש לאחר הכרזת המדינה. צה"ל כבר הוקם, והממשלה סירבה להתיר לאצ"ל להחזיק יחידות נפרדות עם נשק ודרשה שכל התחמושת שעל הספינה תימסר לצבא.

ברגעי השיא הופגזה אלטלנה על ידי צה"ל, בפקודת ראש הממשלה בן-גוריון. בחילופי האש נהרגו ונפגעו לוחמים רבים משני הצדדים והנשק שהוצא מאלטלנה הושמד.

שבעים שנה אחרי וטעות לחשוב כי מדובר באפיזודה חולפת. שבר כזה בחברה הישראלית עלול לחזור על עצמו ולגרום להתפרצות מלחמת אזרחים.

בזמן שמדינת ישראל פועלת בכל כוחה לגייס תמיכה בינלאומית כדי להיאבק במדיניות האנטי-ישראלית והאנטישמית של ארגון ה-BDS  שקורא לחרם על ישראל,  מתגלה כי הרבה מאוד יהודים וישראלים נמנים על הפעילים המובילים בקמפיין.

השנאה העצמית בקרב העם היהודי לא נולדה עם ארגון ה-BDS. לאורך כל ההיסטוריה של עם ישראל נאלצנו להתמודד עם מחלוקות מבפנים, שלרוב התלקחו למלחמה כוללת.

ההיסטוריה גדושה באינספור דוגמאות של יהודים אשר חשו ניכור כלפי בני עמם, פיתחו עוינות אובססיבית והקדישו את חייהם לשלילתו של העם היהודי. אם יש שנאה יותר אי-רציונלית מהאנטישמיות, זו האוטו-אנטישמיות – שנאה עצמית יהודית.

במקביל לשנאה חיזקנו את קשרי האהבה. לאורך הדורות פיתח העם היהודי את שיטת החיבור המכונה חכמת הקבלה, ודאג להתאים אותה לרוח הזמן. אהבה על פני שנאה נתקבעה לעד כעיקרון המוביל לחיים טובים, ורק חכמת הקבלה סללה את הדרך לשם. בתלמוד מסופר כי כאשר בא גר להלל הזקן וביקש שילמד אותו את כל התורה על רגל אחת, השיב לו הלל: "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך, זו היא כל התורה כולה". מאוחר יותר טבע רבי עקיבא ל-24 אלף תלמידיו את הכלל: "ואהבת לרעך כמוך" – תמצית תורת היהודים.

כל עוד שמרו היהודים על כלל זה, הם שגשגו ופרחו בכל מקום שבו חיו. אולם כאשר, באופן טבעי, האגואיזם גבר, השנאה כרסמה בתוכם והפרידה ביניהם. כתוצאה היהודים נחלקו לחוגים, לכתות ולמגזרים, הסתגרו בתוך עצמם ונעשו אדישים לזולתם. כל התורה שהנחילו האבות היטשטשה, והיהודים החלו להתבולל או לפצל את היהדות לזרמים פחות תובעניים, שנתנו ביטוי לאגואיזם. רבים מהם נבלעו בין אומות העולם, ולפעמים, כמו במקרה של המתייוונים, הפכו לאויבים מושבעים של היהדות.

השנאה העצמית היהודית נטרלה את תפקידה של האומה הישראלית להפיץ את שיטת החיבור לעולם. אולם לא ניתן לברוח או להתעלם מהזהות היהודית, גם לא דרך התבוללות בתרבות המקומית. לעולם ניחשב כנטע זר. נמשיך להיות מנודים ונרדפים עד שנכסה באהבת אחים ובערבות הדדית את שנאת החינם. רק כאשר נכיר בכך שהערך העליון המחבר בינינו זו האחדות, ושכל ייעודנו הוא לחלוק את שיטת החיבור עם אומות העולם, נהיה רצויים ומבוקשים בכל מקום בעולם.

 רגע לפני שהאגו ישתלט עלינו מחדש, יסכסך בינינו עד למלחמת אחים ויגרום לאוניית ישראל – "אלטלנה" מודל 2018 – לשקוע, בואו נתחבר יחד ונפליג לעבר עתיד משותף. חכמת החיבור בידינו, בואו נשתמש בה ונעשה כמיטב יכולתנו להיות יהודים אמיתיים, מאוחדים באהבה שמכסה על כל הפשעים, באחווה ובערבות הדדית.

הרב ד"ר מיכאל לייטמן מעניק מדי יום שיעורי קבלה המשודרים בערוץ 96 ב HOT ובאתר "קבלה לעם"    kab.co.il. כדי להתרשם ממפגש מבוא בחכמת הקבלה, צרו קשר: 1-700-509-209 או במייל  info@kab.co.il .

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים