חיפוש
 
לדף הבית >>     הורים וילדים >>

פירמידות - לא רק במצרים

 

מהם משפטי פירמידה וכיצד הם מסייעים במצב של לקות למידה? על כך בכתבה הבאה...

 

זה לא סוד שאם נפרק כל דבר שמאיים עלינו לגורמים, הקושי יתגמד ויראה פתאום לא כזה נורא כפי שחשבנו. על בסיס מחשבה זו מתבססת העבודה על טקסטים באמצעות משפטי פירמידה.

משפטי פירמידה הינם משפטים אשר בנויים בצורה מדורגת. בראשית הפירמידה מופיעה המילה הראשונה/ המילים הראשונות ובכל אחת מהשורות שיבואו לאחריה, יתווספו בהדרגה מילים נוספות עד לכתיבת משפט מלא בבסיס הפירמידה.

אני אוהבת להשתמש במשפטי פירמידה כחלק מתהליך הטרמה לפני קריאת טקסט המקור (כלומר הטקסט במלואו). במרבית המקרים לאחר ביצוע שלב זה הרצון לקרוא את הטקסט מתחזק, וכן רבה יותר תחושת ההצלחה הנלוות לכך.  

בתמונות תוכלו לראות דוגמאות למשפטי פירמידה שחיברתי לתלמידיי:

 

השימוש במשפטי פירמידה יעיל מכמה בחינות:

1. החוויה המדורגת מסייעת להפחתת תחושת העומס והלחץ, בעיקר אצל תלמידים שחווים חוסר ביטחון וקשיים בתחום הקריאה.

2. החשיפה החוזרת למילים בכל קריאה וקריאה מסייעת אף היא לחיזוק הביטחון, וכן לשיפור מרכיבי שטף הקריאה (דיוק, קצב והטעמה).

3. הקריאה החוזרת מסייעת גם לעיבוד ושמירת המילים באופן אורותוגרפי בזיכרון לטווח ארוך, כך שבקריאה הבאה שלהן (גם אם תעשה כשבוע לאחר מכן) יחול שיפור הן במדדי הדיוק והן במדדי הקצב.

4. השימוש במשפטי פירמידה מסייע במעבר מקריאה מנוקדת לקריאה ללא ניקוד. הילדים נחשפים תחילה למשפטים מנוקדים ואחר כך נדרשים לקרוא "פירמידה" נוספת ללא ניקוד. דבר זה יכול לשפר בצורה ניכרת את שטף הקריאה ואת החשיפה לתצורת המילים בשתי הדרכים.

5. ניתן לקרוא את המשפטים בדרך מצחיקה וכך להוסיף פן קליל לקריאה. למשל  לקרוא אותם בטון סמכותי, בהגייה של רובוט, בע"ח, דמות מצויירת וכו’.

6. ניתן לבצע את כתיבת משפטי הפירמידה ביחד עם התלמיד ובכך לעבוד גם על תחום הכתיבה. כאשר ילד חוזר על כתיבת המילים באופן חוזר הוא גם צובר ביטחון ובאותה נשימה לומד תצורות כתיב נכונות.

יש לכם עוד שאלות ליעל רן הוראה מותאמת? כנסו!

050-7219033

בקרו אותי בדף הפייסבוק  

למיניסייט שלי

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים