איך אפשר לעודד הגעה לטיפול
תושבת העיר פונה לשירה רות הרפז, מנהלת פורום בתחום פסיכותראפיה, בשאלה: ”במידה ואני מרגישה שקרוב שלי זקוק לטיפול רגשי, אבל חושש מהעניין/ חושב שהדבר לא יסייע לו איך אני יכולה להשפיע עליו ולראות את הטיפול באור אחר, אודה לתשובתך”. לתשובת מנהלת הפורום- כנסו..
מנהלת הפורום, שירה רות הרפז, משיבה
שלום רב,
מעצם השאלה, אני שומעת שהקרוב הזה משמעותי לך ואת רוצה מאד בטובתו. זה כבר אומר הרבה על הקשר שלכם והאכפתיות הרבה שלך וזה חשוב כעוגן מחזק עבור שניכם. יש סיבות שונות שגורמות לאדם להמנע מפנייה לטיפול רגשי. יש כאלה שבאמת אינם מרגישים צורך. גם אם לאחרים בסביבתם נדמה שיש בעיה או שהם במצוקה, הם עצמם לא מרגישים שהמצב עד כדי כך גרוע ולכן אין להם מוטיבציה לפנות בכלל לטיפול או אפילו לחשוב על זה.
יש אנשים שמודעים למצב שלהם, מרגישים את המצוקה ובכ"ז לא פונים. הסיבות לכך שונות ומגוונות ולכן גם התגובה להן משתנה. מכיון שאין לי עוד מידע (למשל-מה הוא אומר כשמפנים את תשומת ליבו למצב, מה את רואה או מרגישה, שגורם לך לחשוב שהוא זקוק לטיפול) אנסה לענות באופן כללי בהסתמך על טעויות נפוצות שגורמות לאנשים להמנע מפנייה לטיפול.
פנייה לטיפול אינה מצביעה על חולשה! להפך! פנייה לטיפול מצביעה דוקא על אומץ ועל לקיחת אחריות. חשוב לזכור שמטפלים מחוייבים לסודיות ולכן לא אמור להיות חשש מחשיפת חולשה או קושי וגם לא מסטיגמה. טיפול רגשי כמו טיפול בגוף, נועד להקל על כאב, לחזק, לשפר ולמנוע בעיות בעתיד.
טיפ קטן- כשמישהו בסביבה הקרובה שלך נמצא במצוקה, לפעמים הדרך הכי טובה לעזור לו, היא בלדאוג לחזק את עצמך. להקל על הדאגה שלך כלפיו, להקטין את ההשפעה של הקשיים שלו, עליך ולאפשר לעצמך להתקדם. כך את תרגישי יותר חזקה והאחריות למצבו עוברת אליו.
אם תרצי עוד פרטים, את מוזמנת לפנות בפרטי, לשתף ולקבל הכוונה ראשונית.
שירה רות הרפז
פסיכותרפיה בכלים שלובים
יש לכם עוד שאלות לשירה רות הרפז, פסיכותראפיה? כנסו!
https://www.facebook.com/shira.tipul.psychotherapy/
052-2784639