חיפוש
 
לדף הבית >>     גוף ונפש >>

בעיות של גדולים / גוף ונפש

 

העולם היום דינמי ומשתנה במהירות. מה שנכון היום, לא נכון מחר. מחשב שקונים היום, בעוד שנה כבר יחשב מיושן ואיטי שלא להזכיר מכשירי פאלפון, איפדים ומכשרים שהושקו ברגע זה ממש. השינויים באים לידי ביטוי בתחומים רבים וגם עולם העבודה והתעסוקה משתנה.

 

לפני שני דורות היה מקובל לעבוד באותו מקום עבודה מיום העבודה הראשון  ועד יום היציאה לפנסיה. בדור הקודם גילו הבנה כלפי אלה שהחליפו שניים שלושה מקומות עבודה כל חייהם. ואילו היום, כל כמה שנים מחליפים מקום עבודה וזו אף הדרך להתקדם כלכלית, מקצועית ומעמדית. ישנם כאלו שלמדו לעשות עסקים מהשינויים הרבים של בעלי התפקידים.

אני מכירה בחור מוכשר שידע לעשות מהמצב הזה כסף. הוא הקים עסק ובו מאגר מתעדכן של פרטי נושאי משרות המפתח בארגונים השונים, מאגר זה המתעדכן חדשות לבקרים. ומכיוון שכל ארגון זקוק לקשרים עם ארגונים אחרים, המאגר שלו נדרש ביותר.

התחלופה הרבה ואפשרויות המקצועיות הרבות העומדות בפנינו מקשות לעיתים רבות על הבחירה של המקצוע האחד והיחיד. ריבוי האפשרויות מקשה על הבחירה ולא מקל עליה. פעם בן של כורה, היה הופך להיות כורה בעצמו. בת של עורך דין, למדה עריכת דין וילדים של סוחר, המשיכו את העסק המשפחתי.

היום בן של שופט רוצה להיות אומן ובת של פקיד ממשלתי חולמת להיות פסיכולוגית. גם מגוון אפשרויות התעסוקה התרחב: אימון אישי, אימון אישי לנושא מסוים, רפואה אלטרנטיבית, סטייליסטים אישיים ולבית, יועצות הנקה, דולות (לא מיילדות), טיפול במוזיקה, בחיות, בדרמה וכו, כמו כן גם עולם ההייטק התרחב ואנו מוצפים באפשרויות תעסוקה מגוונות, מעניינות, מסקרניות ומאתגרות. אז אם כ"כ טוב למה כ"כ קשה?

כאשר אנו עושים בחירה, אנו נאלצים להגיד לא ולוותר על כל מגוון האפשרויות הנוסף הקורץ לנו. בספר הנפלא של אורניה יפה-ינאי "לכל אדם יש שביל" היא נותנת דוגמא לכך שאם  נוסעים לירושלים, מוותרים על תל אביב. ואני מוסיפה שמוותרים גם על חיפה, נתניה, אשדוד ועוד.

עניין הבחירה הוא עניין קשה גם בתחומים נוספים, ישנם המתקשים לבחור בן/בת זוג, אולי הדייט הבא יהיה מוצלח יותר.... אך בתחום התעסוקה שכיחות ההתלבטות היא מהגבוהות. אז מה עושים???

אפשר להתייאש ולא לעשות דבר, זו גם בחירה. ואפשר לעשות רשימה של התכונות הטובות, החוזקות האישיות: במה אני מוכשר/ת? מה אני עושה הכי טוב? אדם שעושה את מה שהוא טוב בו, נהנה לעשות זאת וגם יש לו סיכוי טוב יותר להתקדם ולהצליח בו.

מה מלהיב אותי? מה הדברים בחיי שגורמים לי התרגשות וגורמים לי לגייס את האנרגיות שלי? אדם שמגייס את האנרגיות שלו הוא במיטבו ויכול להגיע להישגים הכי גדולים שלו.

מה הכי חשוב לי להשיג בעבודה: ביטחון? יציבות? מעמד? כסף? ומה סדרי העדיפויות לגבי נושאים אלו

מנגד, חשוב גם לעשות רשימה של החולשות האישיות, למה אין לי סבלנות? מה מעצבן אותי? מה מקפיץ אותי? מה מעציב אותי?

בדרך זו ניתן לצמצם את האפשריות הרבות העומדות בפנינו ולהבין שגם אם מקצוע מסוים קורץ לנו, הוא לא מתאים לנו בשלב זה של חיינו, אולי בזמן אחר כן.

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים