חיפוש
 
לדף הבית >>     צרכנות מקומית - פורום המומחים >>

האם חוק הבוררות וחוק הגישור מהווים אלטרנטיבה להליך המשפטי

 

הכותבת הינה שמרית אלישע מראשון לציון, מומחית בטיפול זוגי ומשפחתי, יעוץ ומנטורינג.  החוק הישראלי עיגן בחקיקה את הגישור והבוררות כאלטרנטיבות  המאפשרות  לבעלי הדין  לעצב את התוצאה ואת תהליך השגתה.

 

להגיע לפתרון יצירתי, ללא עינויי דין ובחיסכון  קריטי  של  זמן, כסף,מחיר רגשי, פסיכולוגי וחברתי. וללא הפומביות המתלווה להליכים המתנהלים בתוך כתלי בית המשפט

הפריבילגיה להתרחק מעיניים זרות,לרבות בעלי עניין פרטיים וציבוריים, האוספים מידע מפסקי דין. היא אחד היתרונות הבולטים במנגנונים אלו.

גישור, בוררות וגישבור הם כלים פנטסטיים אלטרנטיביים המקנים  לצדדים את המנדט. להיות אדוני ההליך. לפטור  את הדיונים  מהפרוצדורות הנוקשות (והלא בהכרח מובילות לצדק ) של הDNA המאפיין את  מערכת המשפט.

המעורבות של עורכי הדין, הכפיפות לסדרי הדין ולדיני הראיות, מעמיסה על הסכסוך. סרח עודף וכופה לא אחת  את האמצעי כמטרה.

הצדדים "מטפסים" על עצים גבוהים ומתקשים לרדת מהם. 

לאור העובדה, שבמשפחה מתקיימת מערכת יחסים מתמשכת , פסק הדין, המתאפיין בסמכות "לחתוך בבשר החי" אינו מהווה פתרון אולטימטיבי. הוא קר, מנוכר, ולעתים רבות,בשל כורח הנסיבות, הוא מהווה ברירת מחדל ,שמכתיבים סדרי הדין ודיני הראיות הנוקשים והיבשים.

לא בכדי, הסמיך המחוקק  בסעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט (נוסח משולב) תשמ"ד  1984 את כל בתי המשפט להעביר לבוררות עניין אזרחי שבפניו, בהסכמת בעלי הדין. 

 ואכן, לא מעט שופטים ממליצים בחום, להימנע מעגמת הנפש המתלווה לזירת ההתגוששות של  הערכאות השיפוטיות  ולמצוא פתרונות מחוץ לכתלי בית המשפט.

לא בכדי, לא מעט שופטים בדימוס מפתחים קריירה שנייה כבוררים וכמגשרים.

תובנה של קברניטי ונושאי דגל החוק  שניצחו על תהליכים ומבינים את היתרונות אל מול החסרונות  של הערכאות השיפוטיות. 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים