חיפוש
 
לדף הבית >>     יולי לב - מייסד vixiv >>

מדוע לא מומלץ לאכול סמוך לשעת השינה

 

כותב המאמר הינו יולי לב, מומחה לירידה במשקל, מייסד VixiV, מפתח כמוסה טבעית לחלוטין ושיטת אכילה ייחודית. מה הקשר בין אכילה לשעות שינה ואיך זה משפיע על ירידה במשקל? על כך בטור הבא...

 

הקשר בין אכילה לפני השינה לשנת לילה איכותית הוא נושא שמעניין רבים. הסיבות לכך שאכילה סמוך לשעת השינה אינה מומלצת הן מגוונות:

  • עיכול ושינה: מערכת העיכול שלנו פעילה מאוד בזמן עיכול מזון. כאשר אוכלים זמן קצר לפני השינה, הגוף ממשיך לעבוד על עיכול המזון במקום לנוח ולהתרפא. פעילות זו עלולה לגרום להפרעות שינה, חוסר נוחות פיזית ואף צרבת.
  • השפעה על איכות השינה: מחקרים מראים כי אכילה כבדה לפני השינה עלולה להוביל לשנת REM פחותה, שהיא השלב בשינה שבו הגוף מתאושש ומתחזק.
  • עלייה במשקל: אכילת קלוריות עודפות לפני השינה, במיוחד קלוריות ריקות מערכים תזונתיים, עלולה להוביל לעלייה במשקל לאורך זמן.
  • הפרעות מטבוליות: אכילה לילית קבועה עלולה לשבש את המטבוליזם של הגוף ולהוביל לבעיות בריאותיות כמו סוכרת והשמנת יתר.

מה כדאי לאכול לפני השינה?

  • ארוחה קלה: אם אתם רעבים לפני השינה, עדיף לבחור בארוחה קלה ועשירה בחלבון, כמו יוגורט עם פירות או חופן אגוזים.
  • להימנע ממזונות: כדאי להימנע ממזונות מטוגנים, שומניים, מתוקים וחריפים, שעלולים לגרום לצורה, אי נוחות במערכת העיכול ולהפריע לשינה.
  • לשתות מים: אם אתם צמאים, העדיפו לשתות מים במקום משקאות ממותקים או קפאין.
  • לשמור על שגרת שינה קבועה: לכו לישון ולכו לקום באותה שעה בכל יום, גם בסופי שבוע.

לסיכום:

אומנם אין איסור מוחלט על אכילה לפני השינה, אך מומלץ להימנע מארוחות גדולות ושמנות. ארוחה קלה ומתאימה יכולה לעזור לכם להירדם טוב יותר ולשפר את איכות השינה.

אם אתם חווים קשיים בשינה באופן קבוע, מומלץ להתייעץ עם רופא או דיאטן.

יולי לב, לפחמימות #סוכרת
#כדורים_לדיאטה
#כדורים_לירידה_במשקל
#תוכנית_ליווי_אישית
#מומחה_לירידה_במשקל
#הצלחה_בטוחה_למיישמות
יש לכם עוד שאלות לVixiV יולי לב, מומחה בירידה במשקל באופן טבעי? כנסו!

054-2240694  המיניסייט שלי

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים