חיפוש
 
לדף הבית >>     אורה שובל, סטודיו לפלמנקו, מודיעין >>

ריקודי פלמנקו: אילו סוגי ריקודי פלמנקו קיימים

 

סטודיו לפלמנקו: הכותבת הינה אורה שובל, בעלת סטודיו לפלמנקו במודיעין. מהם ההבדלים בין הסוגים השונים? על כך בטור הבא...

 

ריקוד הפלמנקו מצוין בגוון רחב של סגנונות ותתי-סגנונות, המשתנים בהתאם לאזורים שונים ולהשפעות תרבותיות שונות. כמה מן הסוגים הנפוצים כוללים:

  1. פלמנקו ג’יטאנו (Flamenco Gitano): זהו הסוג המקורי של ריקוד הפלמנקו, המתפתח בקרב הקהילה הרומנית באיבריה. הוא מאופיין בקצב חזק, תנועות מהירות והשתלבות של רקדנים ומוזיקאים ביחד.

  2. פלמנקו אנדלוסי (Flamenco Andaluz): הסגנון הזה מתמקד בקהילת האנדלוסים ומצויה באזור אנדלוסיה בספרד. הוא מכיל ריקודים רגועים יותר ועמוקים, עם דגש על ביטוי רגשי והתחברות אישית.

  3. פלמנקו פורטוריקני (Flamenco Portorriqueño): נוצר בפורטוריקו ומשלב את התרבויות המקומיות עם השפעות של ריקודי הפלמנקו המקוריים.

  4. פלמנקו פולקלורי (Flamenco Folklórico): זהו סגנון שמשלב את האספקטים הפולקלוריים של ריקוד הפלמנקו, כולל מוזיקה, תלבושות וסיפורים עממיים, והוא נפוץ במיוחד במופעים קהילתיים ואירועי תרבות.

כל סוג מכיל תכונות ייחודיות המשקפות את ההשפעות התרבותיות וההיסטוריות של האזור בו התפתח.

יש לכם עוד שאלות לסטודיו לפלמנקו - אורה שובל? כנסו!

052-3769219   

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים