איך להתנהל ביחסים עם בזבזן
מצד אחד בזכות הנתינה אנו מרוויחים מתנות ופינוקים, מצד שני אנחנו חרדים לגורל הכלכלי המשותף שלנו כזו, אז מה עושים כאשר מנהלים מערכת יחסים עם ”בזבזן”? על כך בטור הבא...
אני ובן זוגי יוצאים כמעט שלוש שנים יחד. שנינו גרים כרגע בנפרד. הוא אחד כזה שתמיד פותח את הארנק ראשון , לא נותן לי לשלם בכלל גם אם אני מתעקשת ואחד שתמיד יעזור לאחר גם אם בכלל אין לו מה לתת והוא במינוס גדול. מצד אחד זה מאוד יפה ונדיר אפילו מצד שני לאחרונה המצב הכספי שלו התחיל להפריע לי כי אני לא אוהבת את ההתנהלות הזו ומפחדת שהוא לא אחראי ולא חושב על העתיד .. בעיניי אין לו ערך לכסף ! הוא מבזבז ומחלק את הכסף שלו למשפחתו / חבריו מבלי למצמץ. ניסיתי לדבר איתו על העיניין והוא הבטיח שיצמצם בדברים אבל זה מחזיק בדיוק מספר ימים בודדים .. אפילו ניסיתי לתת לו כסף מידי פעם ואפילו אותו הוא בזבז על מתנות עבורי. הוא נעלב כשאני מבקשת ממנו שלא לקנות לי מתנות אלא לחסוך למען העתיד של שנינו. ואם אני מעירה לו הוא נפגע מהצורה ממני, אבל אני רק מנסה לעזור לו להתעורר !! אני יודעת שהוא מתנהג ככה כי הוא בנאדם חם ונותן ואני אוהבת את זה בו, אבל לעולם לא נוכל להתקדם בקשר שלנו ולבסס אותו !!! אני כבר מתעייפת ממנו. מה לעשות?
או שהוא מונע מפרדיגמה של " אני נחוץ רק כשאני נותן. זה אגואיסטי לדאוג לעצמי. העולם יתגמל אותי בהתאם לנתינה שלי" אסטרטגיית חיים זו היא עסקת חבילה עם הזנחה עצמית , התנהגות רציה (טיפוס מרצה) וקרבנות שתתפתח ותגרום לו בהמשך( כשיפוג קסם הרומנטיקה ויתחילו אתגרי החיים האמתיים... ילדים, משכנתא, פרנסה..) לראות בך כפויית טובה על הנתינה ." בונוס "נוסף שיכול להגיע לפתחך זה שהוא יראה בך חלק ממנו והנתינה תבוא על חשבוו הבית.
האסטרטגיה השניה קשורה בנהנתנות והתייחסות לכסף כאילו זה " מונופול" ה" מתנות" שתקבלי מהדפוס הזה הוא התמכרות להנאות.
יש לאבחן את הבעיה ולתת לבן זוגך כלים להתמודדות עם כסף. כאמור יש כאן 2 אסטרטגיות שונות וצריך לאבחן מי מהן מנהלת אותו.
אשמח לעזור,
שמרית
יש לכם עוד שאלות לשמרית אלישע יעוץ אישי ומשפחתי? כנסו!
יועצת נישואין ומאמנת אישית, ראשון לציון
0523451834