עם קליפה או בלי
תושבת העיר פונה לבטינה ססמסקי, מנהלת פורום בתחום הנטורפתיה, בשאלה: ”בטינה שלום, אני קצת מבולבלת והייתי שמחה שתעשי לי סדר בראש אם תוכלי! איזה ירקות ופירות כדאי לאכול עם הקליפה ומה עדיף לקלף, אני יודעת שבקליפה...” להמשך קריאה כנסו..
תושבת העיר שואלת
בטינה שלום, אני קצת מבולבלת והייתי שמחה שתעשי לי סדר בראש אם תוכלי! איזה ירקות ופירות כדאי לאכול עם הקליפה ומה עדיף לקלף? אני יודעת שבקליפה טמונים סיביים תזונתיים שטובים מאוד לעיכול, מנגד היא מרוססת...אודה לתשובתך
תשובתה של מנהלת הפורום- בטינה ססמסקי
שלום,
אני מבינה את הדאגה ואת הבלבול. מצד אחד ידוע שרוב הסיבים והויטמינים נמצאים בקליפתם של פירות וירקות, מצד שני, מה אם הריסוס שעל הקליפות?
לכן, ההמלצות שלי הן:
מתי שמתאפשר, להעדיף לצרוך ירקות ופירות אורגניים, בעיקר כשמדובר על פירות ובטח על תותים שהם הפרי הכי מרוסס שיש! (חוץ מבננה, אבוקדו, תמרים ועגבניות שרי שאינם מרוססים או שלא אוכלים את הקליפה כלל). פירות וירקות אורגניים הם עדיין מאוד יקרים בישראל וגם לא כל כך זמינים...
כשלא מתאפשר לרכוש תוצרים אורגניים באופן תדיר (רובנו...), ממליצה להשרות את הירקות או הפירות כמה דקות בתמיסה של מים וחומץ תפוחים או חומר לשטיפת ירקות ופירות (לרוב יש חומר כזה בחנויות טבע) ולאחר מכן להבריש, בעזרת מברשת קטנה, את הירקות או הפירות מתחת למים זורמים. עלים ירוקים כגון חסה, מנגולד, כוסברה, פטרוזיליה... יש להשרות בתמיסה של מים עם חומץ תפוחים ובהמשך יש לשתוף בהרבה מים זורמים. פטרוזיליה וכוסברה במיוחד, עדיף גם להשרות במים רגילים ולהחליף אתהמים כמה פעמים כי תמיד יש המון חול בצרור!
אם יש עוד שאלות, אשמח לעזור, גם דרך הטלפון. שתיהיה שנה טובה עם הרבה בריאות!
עדיף לאכול את הפירות והירקות שלמים בקליפתם כאשר ניקינו אותם היטב מאשר לקלפם.
יש לכם עוד שאלות לבטינה ססמסקי - נטרופתית מוסמכת? כנסו!
בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת
R.Na. 10343 054-7724211
www.naturopatia.org.il