שלום גלעד,
אתחיל ואומר שהמשכורות שציינת הן משכורות יפות מאוד לזוג בתחילת הדרך, אני מניחה שעדין אין ילדים, כך שצריך לקחת בחשבון את התקופה הנוכחית, עד שיגיעו הילדים, שבה אפשר לחסוך בצורה יותר אגרסיבית, ואת התקופה בהמשך כשהילדים יגיעו, ואז אולי תהיה ירידה מסוימת בהכנסות, ועליה בהוצאות.
המפתח לחיסכון הוא תוכנית, שקוראים לה תקציב. במקרה שלכם אני מציעה לבנות כבר בהתחלה שתי תוכניות: לעכשיו, ולילד הראשון. תוכנית היא בסיס מצויין לשינויים. חשובה הגמישות, אבל היא נותנת מסגרת להתייחסות.
בדרך כלל בונים את התקציב על סמך מה שהיה:
לוקחים את רשימת כל ההוצאות שלכם, ומכניסים אותן ברמה החודשית: שכר דירה, ביטוחים, תשלומים לתוכניות תקשורת, ארנונה, חשמל, מים, מזון, תחבורה, בגדים, מתנות, בילויים, חופשות, טיפולי שיניים וכו' - כל הוצאה והוצאה.
מסכמים את זה ורואים האם ברמה החודשית ההכנסות גבוהות מההוצאות. וכמה נשאר לחיסכון.
ואז מתחילים לעשות התאמות: אולי אפשר להתייעל במכולת. אם המטרה היא חיסכון לדירה, אולי אפשר לאכול יותר אצל ההורים? אולי במקום לאכול אוכל קנוי בעבודה, להביא אוכל מהבית? האם אתם זורקים אוכל - אפשר לקנות פחות. האם אתם קונים במכולת מתחת לבית כל יום יומיים או קניה גדולה בסופר הזול יותר? כשיש מודעות לדברים פתאם מתחילים ההוצאות קטנות.
הרבה פעמים אני מציעה לשנות את מתכונת הבילויים, כך שההוצאה תקטן אבל לא הכייף.
אילו הן רק דוגמאות מתהליך שלם שאני עושה עם הלקוחות שלי.
אחרי שהצלחתם לחסוך כל חודש סכום נאה, השלב הבא הוא ניהול החיסכון, איך מאזנים בין הרצון שהכסף יעבוד, ובין החשש מירידות בשוק ההון, איזה מכשירים קיימים ומה ההבדלים בינהם - זו שיחה נוספת שאני עושה ללקוחות שלי.
בהמשך אני גם בודקת את הביטוחים, רוב האנשים לא מודעים לביטוחים שיש להם, ולא יודעים להשתמש בהם. לפעמים יש גם תוכניות שלא מתאימות לצרכים, או תת ביטוח. יש לזה משמעות גדולה על הביטחון הכלכלי שלכם.
מוזמנים לבוא לתהליך מסודר.
0538989767