3 המאפים המומלצים להכנה לחג השבועות
אז באמת שבועות זה החג בו אנחנו שולפים את המתכונים המנצחים שלנו של מאפים מושלמים, תוצרת בית, מלאים בגבינה עסיסית, אשר מוסיפה לכל החגיגה. העניין הוא שזה תמיד מרגיש כאילו למצוא מאפים לשבועות, טעימים, מופלאים ועם זאת קלים להכנה, זו לא משימה קלה בכלל
אז באמת שבועות זה החג בו אנחנו שולפים את המתכונים המנצחים שלנו של מאפים מושלמים, תוצרת בית, מלאים בגבינה עסיסית, אשר מוסיפה לכל החגיגה. העניין הוא שזה תמיד מרגיש כאילו למצוא מאפים לשבועות, טעימים, מופלאים ועם זאת קלים להכנה, זו לא משימה קלה בכלל. לכן, החלטנו לאסוף עבורכם את הרשימה שלנו למאפים מושלמים אותם מכינים בקלות רבה מאוד. קדימה, בואו נצלול פנימה ונדבר על המתכונים המנצחים שלנו.
מאפה ראשון, בורקס תרד וגבינות
מדובר על מנה מנצחת אותה אפשר להכין בכמה וריאציות אבל זו הוריאציה שלנו.
מצרכים:
עלי פילו מופשרים יום קודם במקרר.
שתי חבילות של תרד
מיץ מחצי לימון סחוט
100 גרם פרמזן טרי מגורד.
100 גרם פטה עיזים
שלוש שיני שום כתושות
מעט פלפל
ביצה טרופה
שומשום לפיזור מעל.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. עכשיו מניחים במחבת רחבה מעט שמן זית ומתחילים לבשל את עלי התרד שהופרדו מעלים. עליהם נשפוך קצת מיץ לימון ונפזר קמצוץ מלח כמו גם שיני שום כתושות. אל תתנו לעלים להתבשל יותר מדי, עם זאת הנפח שלהם ירד במעט. כעת, נסו לסחוט את הנוזלים מתוך העלים כמה שניתן. בקערה נפרדת הערבבו את הפרמזן עם פטה עיזים ואז חברו בין התערובות. פרסו את עלה הפילו והניחו את התערובת בקצה של המלבן הארוך. גלגלו אותו כך שיווצר כמו גליל ארוך ואותו, לפפו כמו סוג של שבלול. עכשיו הכניסו את המאפה לתנור למשהו כמו ארבעים וחמש דקות. עד שהמאפה משחים לחלוטין והריח נפלא.
בורקס פיצה פשוט וטעים
עוד וריאציה עם עלי פילו אבל קצת שונה. כזו שילדים לא מפסיקים לזלול .
מצרכים
- עלי פילו מופשרים יום קודם לכן במקרר.
- תערובת של גבינת פרמזן ומוצרלה מגורדת. בערך 200 גרם מכל גבינה.
- חבילה של רסק עגבניות
- שתי חבילות של עגבניות מרוסקות
- קצת עלי בזיליקום טריים
- שלוש שיני שום כתושות
- מעט מלח ופלפל .
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. בסיר קטן נחמם קצת חמאה עם שלוש שיני שום כתושות ומעט עלי בזיליקום טריים. אחרי כמה דקות, נוסיף את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות. נערבב הכל ואפשר גם לעבור על התערובת בבלנדר מוט, עד לקבלה של תערובת חלקה. נוסיף קצת מלח, פלפל וכף סוכר לבן. נטעם, נתקן טעמים ואם הרוטב טעים, התבשיל מוכן. כעת, נפרוס את עלי הפילו ונחתוך בעזרת סכין מלבנים. נניח לאורך המלבן את תערבות העגבניות, אפשר לתבל אותה עם קצת אורגנו גם כן. מעל נפזר את תערובת הגבינות. נגלגל את המלבן כך שיצאו כמו שבלולי פיצה קטנים. אותם נסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה ונשלח לאפות אותם בערך 40 דקות. עד שהם משחימים ומריחים מדהים.
גביניות שמרים
בגלל שאנחנו לא יכולים לדבר על מאפים לשבועות בלי להתייחס גם למאפים מתוקים, החלטנו לקנח עם מתוק ועם מפה גבינה מתקתק ומושלם.
מצרכים:
חצי קילו קמח לבן מנופה.
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר לבן
שתי ביצים
70 גרם חמאה מומסת
160 מ"ל כוס חלב פושר
רבע כוס שמן קנולה.
למילוי:
250 גרם גבינת שמנת
שליש כוס אבקת סוכר
חצי ביצה טרופה
חצי כפית תמצית וניל
כפית של קליפת לימון מגורדת
כף שטוחה קורנפלור
אופן הכנה:
בקערה מערבבים שמרים ומעט חלב מחומם כדי לפתוח את השמרים. במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החלב ואז מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לבצק. אנחנו רוצים לערבל את הבצק במהירות בינונית בין חמש לעשר דקות לכל הפחות. כאשר יש לנו בצק חלק ומעט דביק, נשמן אותו במעט שמן קנולה. נכסה במגבת וניתן לו לנוח בערך שעה עד שעה וחצי. ככל שהחדר חם יותר, משך ההתפחה יהיה קצר יותר. מכינים את מלית הגבינה תוך ערבוב של כל המצרכים והנחה של התערובת מכוסה במקרר. אחרי שהבצק תפח, אנחנו מחלקים אותו לעיגולים שווים. במערוך אנחנו מרדדים כל עיגול לריבוע וממלאים בתערובת הגבינה. בשביל לקבל את צורת הקיפול המיוחדת, אנחנו כמו נחבר את המשולשים לאמצע המאפה, קצת כמו באריזת מתנה. מכסים את המאפים במגבת ונותנים להם לפתוח עשר דקות. לאחר מכן, נכניס את המאפים לתנור למשהו כמו חצי שעה, עד שהמאפים מזהיבים. עכשיו אפשר להוציא את המאפים החוצה, לתת להם להתקרר מעט ורק אז, לפזר אבקת סוכר. בתיאבון!
המאמר נכתב בשיתוף אתר "מתכונים ב-10 דקות",
שם מחכים לכם עוד שלל רעיונות של מתכונים לשבועות קלים להכנה>
קרדיט תמונה: Pixabay