מהם עשרת הדיברות התזונתיים לחג הפסח
ליל הסדר מגיע ואיתו ארוחות רבות, ואם אתם חוששים מעלייה במשקל? הנה עשרת הדיברות לתזונה מאוזנת ובריאה בחג הפסח.
בארוחות גדולות של חגים ומשפחה אפשר בקלות להגיע גם ל- 3000-4000 קלוריות, כחצי ק"ג במשקל רק מארוחה אחת – אבל! כמו שאי אפששר לרדת במשקל מארוחה אחת כך אי אפשר לעלות במשקל רק מארוחה אחת, ולכן נאזן את הארוחות במהלך היום עם ירקות וחלבונים ונהיה קשובים לגוף שלנו.
- מצה קלה – מצה שווה לפרוסה וחצי של לחם, היא פחות משביעה וגם גורמת לעצירות וזאת מכיוון שהיא מכילה פחות סיבים ופחות מים מה נעשה? מצה קלה- שווה לפרוסת לחם אחת
- סיבים תזונתיים - נוסיף לארוחות הרבה סיבים תזונתיים הנמצאים בירקות ופירות, אלו יעזרו למנוע עצירות וגם לתחושת השובע
- לפני ארוחה משפחתית אל תצומו -הקפידו על ארוחות מסודרות במהלך היום כדי לא הגיע מורעבים ובסוף לאכול יותר. אכלו ארוחות קטנות במהלך היום וכו’.
- עזרו למארחים.תקופת החג מאלה בארוחות ואירוחים אצל משפחות עזרו לפנות כלים, הגישו מנות וכו’. מעבר לכך שתהיו אורחים נחמדים, הקימה מהשולחן תסייע לכם להתנתק מהאכילה האוטומטית ותעזור לכם להרגיש את הגוף ואת השובע טוב יות ר וגם לשרוף עוד קצת קלוריות.
- מים - הקפידו על שתייה מרובה של מים– השתייה תעזור ליציאות תקינות ותסייע בשמירה על המשקל.
קחו לכם בקבוק מים גדול שיהיה צמוד אליכם במהלך היום.
שימו קנקן גדול של מים קרים עם פרוסות לימון ונענע. - ספורט ופעילות – אביב הגיע פסח בא, תקופה נעימה ומהנה לטיולים בחיק הטבע, צאו לראות את הפריחה, טיילו בחוץ והרבו בפעילות גופנית.
- ביחרו בתבונה והיו בררנים. תבחרו את המנות האהובות עליכם במהלך החג ואל תעמיסו על הצלחת מנות מוכרות שתמיד אכלתם, תאכלו לפי הקשבה לבטן – כמה מקום עוד יש לי? אם אתם באמת רעבים? מתי אתם שבעים? .
חג הפסח עשיר בירקות טריים שכולם כשרים לפסח , הנה מתכון שתוכלו לשלב בארוחות במהלך החג.
מתכון לפשטידת ברוקולי
מצרכים:
ברוקולי טרי
2 קישואים
2 בצלים קצוצים
3-4 שיני שום קצוצים
2 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח, פלפל, קינמון, אבקת מרק בטעם עוף
הכנה:
מבשלים את הברוקולי 10 דקות במים עד לריכוך ומסננים את כל המים במסננת היטב.
מטגנים במחבת עמוקה עם מעט שמן זית את הבצל, השום והקישואים כ- 5 דקות
מוסיפים את הברוקולי וממשיכים לטגן
מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שכל הנוזלים יוצאים ונשארת תערובת רכה והומוגנית.
מעבירים לפיירקס ונותנים לזה מעט להתקרר
מערבבים את הביצה והקמח עם כל התערובת ומכניסים לתנור 180 מעלות כ- 40 דקות.
יש לכם עוד שאלות לענת מטיאש? כנסו!
טלפון: 054-2224646
כתובת אתר: https://www.fiteat.com
מייל: Office.fiteat@gmail.com
דברו איתנו ב | |